taalkeuze (niet uitgevoerd) taalkeuze (niet uitgevoerd)
Ga naar hoofdstuk Home
Ga naar hoofdstuk Home
Ga naar de FaceBook pagina van OntdekMuiden.nl Ga naar de FaceBook pagina van OntdekMuiden.nl Ga naar de FaceBook pagina van OntdekMuiden.nl Ga naar de Twitter pagina van OntdekMuiden.nl Ga naar de Vimeo pagina van Willem Kroon met clips van Muiden

Vlaggetjesdag in Muiden op tweede Paasdag 2012

Op maandag 9 april 2012 staat Muiden in het teken van watersport, de traditionele vlaggetjesdag.

Alle schippers in Muiden, waar traditioneel veel bruine vloot schepen liggen, openen de deuren voor het publiek. Deze dag vormt tevens het startschot van het charterseizoen van de bruine vloot. Een unieke kans om de schepen eens van dichtbij en van binnen te bekijken.

Iedereen is van harte welkom om de grote verscheidenheid van scheepstypen te komen bezichtigen: diverse traditionele zeilschepen (één-, en tweemast klippers, grote en kleine tjalken) die gebouwd zijn rond 1900, nieuwbouw lemsteraken, moderne zeiljachten, motorschepen en salonboten.

De Muider Vlaggetjesdag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het unieke oude stadshart van Muiden. U vindt er marktkramen met informatie over de schepen, een palingroker, een poffertjeskraam en uiteraard ontbreekt een smartlappenkoor niet.

Bron : De Watersport Almanak

Validate deze pagina bij W3C